Skrivtävling

Tycker du att utrikespolitik är intressant? Tycker du om att skriva? Skulle du vilja bli publicerad i en av Uppsalas största utrikespolitiska tidningar? Se då hit!

Utrikespolitiska Föreningen Uppsala (UF Uppsala) är en politisk och religiöst obunden förening som arbetar med att främja debatt om internationella frågor. Just nu bjuder vi speciellt in gymnasieungdomar i Uppsala att vara med i en skrivartävling. Första pris är att få sin text publicerad i vår tidning Uttryck Magazine och i vår webbtidning, samt ett presentkort på en Uppsalabaserad bokhandel. Andra och tredje plats får sina texter publicerade i webbtidningen.

Temat för tävlingen är ‘det fria ordet’

Hur ser statusen ut för det fria ordet i världen idag? Ämnen som yttrande- och pressfrihet har tagit stor plats i den offentliga debatten under 2020 – men hur fungerar det egentligen med det fria ordet? Finns det situationer där spridningen av information kan vara farlig? Är det vissa saker som man inte ska kunna säga rakt ut eller trycka i en tidning? Finns det en gräns

för yttrandefrihet? Oavsett om det handlar om pressfrihet, hot och våld mot journalister, sociala medier, ”cancel-culture” eller politikers tabbar i talarstolen så vill vi höra DIN röst. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan skriva om på ämnet ‘Det fria ordet’.

Allt du behöver göra för att kunna delta i tävlingen är att:

• Vara student på gymnasiet
• Skriva en text i valfri genre på temat ‘Det fria ordet’ på 500 – 1000 ord.
• Vara eller bli medlem i UF Uppsala
• Medlemskap på 1 år tecknas GRATIS på vår hemsida ufuppsala.se, då får du även tillgång till våra föreläsningar, aktiviteter, studieresor, karriärvägledning, mm.
• Skicka in ditt bidrag via e-post till redaktionen@ufuppsala.se innan den 10 Februari 2021.

Regler och villkor:

  • Vinnarna utses av en jury bestående av utvalda styrelsemedlemmar i UF samt Uttrycks övriga redaktion.
  • Bidraget får inte tidigare ha publicerats i tryck eller online.
  • Vi tar endast emot ett bidrag per person.
  • Vinnare av tävlingen kan förväntas göra vissa mindre redigeringar i texten i samråd med Uttrycks redaktion innan slutgiltig publicering.
  • Uttryck och UF Uppsala äger rätten att publicera vinnande bidrag i Uttryck Magazine och på uttryckmagazine.com.
    Frågor om tävlingen kan skickas till redaktionen@ufuppsala.se. UF Uppsala förbehåller sig rätten att refusera och neka bidrag som går emot vår värdegrund och/ eller inte uppfyller kvalitéen på artiklar annars publicerade av UF Uppsala. Du kan hitta våra stad- gar på ufuppsala.se under fliken “About Us”.